Bambus arasına evde Şurup hazırlayabilirsiniz, yalnız bu Şurup arı satıcısından aldığınız Şurup kadar kaliteli olmayacaktır. Firmadan aldığınız şuruba bir sürü katkı maddesi girmektedir, dolayısıyla firmadan aldığınız Şurup haftalarca bozulmadan kalabilmektedir.
Yapılması gereken şurubu az yapmak çabuk tüketmektir.
Havanın çok sert ve soğuk olmadığı zamanlarda 1litre suya 750 gr şeker katıp 15 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakılmalı ve daha sonra arıya verilmelidir.
Kış aylarında ise 1litre suya 800 -850 gram civarı şeker katıp Şurup yapmak arıya daha çok faydalı olacaktır.
DİKKAT..çiftçilerin en çok yaptığı hata arıya sıcak Şurup vermesidir.sıcak Şurup hayvanın ölümüne yol açmaktadır. Şurup u ılık hale getirip verilmelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder